Make-up dragen tijdens sporten: goed of slecht?

Er wordt vaak gezegd dat het dragen van make-up tijdens het sporten slecht is. Toch doen veel vrouwen het. De een doet het uit gemak en de ander doet het uit onzekerheid. Wij hebben wat dieper in de informatie gedoken en vertellen je hoe het zit!

Draag jij make-up naar de sportschool? Heb je al vaker de opmerking gekregen dat je dit beter niet kunt doen? Wij leggen je uit waarom!

Poriën en bacteriën

Zweet en een hoge lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat de poriën open gaat staan. Hierdoor kan make-up in je huid terecht komen. Dit zorgt voor oneffenheden of acne.

Make-up is broedplaats

Je raakt van alles aan in de sportschool: handgrepen, matten, deurknoppen… Overal zitten bacteriën aan. Het is niet gek dat je af en toe je gezicht aanraakt, maar doordat jij make-up draagt blijven deze bacteriën wel gemakkelijker ‘hangen’. Je kunt het vergelijken met een broedplaats voor deze stoffen. Vies!

Make-up eraf voor sporten

Conclusie: haal dus liever wel je make-up eraf voordat je gaat sporten. Reinig je gezicht en gebruik, als je buiten sport, zeker iets wat je huid tegen uv-stralen beschermd.

Openingstijden

Maandag gesloten
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 20:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:00 - 16:30
Zondag gesloten

Contact

Haarvisie
H. Ravesteijnplein 1
2282 GS Rijswijk (Zuid-Holland)
Telefoon: 070-3368328
Whatsapp: 06-30477560
E-mail: salon@haarvisie.nl

Reageren

Naam*
E-mailadres*
Website
Reactie
Plaats reactie